Lumenz Talentontwikkeling Den Haag

STEDENBOUW

ARCHITECTUUR
woningbouw

kindercentra cultuur/ onderwijs/ sport ondernemen

De opgave
Het bestaande pand bestaat uit een begane grond met met een kelder. De wens van de opdachtgever was om kelder en begane grond samen te gebruiken voor trainings/ontmoetingsruimte. De mens met zijn zintuigen staat hierin centraal.

Opzet
De begane grondvloer is opgetild waardoor meer ruimte in het sousterrain ontstond. Op de bel-etage bevindt zich de trainingsruimte en beneden is een wat informele woonkeuken/lounge-achtige sfeer gecreeerd. De tuin is volledig geintegreerd en biedt ruimte voor andere werkvormen. Er is gestreefd naar een situatie waarin elk individu zijn plek kan vinden, terwijl er toch rust in de veelheid blijft.

Flow
Aan beide gevels is een vide met trap geplaatst waardoor ook beneden daglicht (diep) binnen kan vallen. Tevens ontstaat er een doorgaand circuit tussen beneden en boven. De vloer van de bel-etage en trappen zijn doorgaand in eikenhout uitgevoerd. De laatse gaan als watervallen naar beneden en ondersteunen de gedachte van de continuiteit.

Zintuigen
In de tuin zijn de elementen water, aarde, lucht en vuur onder handbereik. Ook binnen is er door een gewogen afwisseling van natuurlijke materialen een stimulans voor de zintuigen.

Lumenz Talentontwikkeling Den Haag

opdrachtgever: Lumenz Talentontwikkeling
gerealiseerd: 2007-2008

KAOS architekten